Dröm dig hem

Publishing/Distribution

00:0003:45

Bakgrund

Uppdraget bestod i att skapa Hemnets nya övergripande kommunikationskoncept, som skulle fungera för såväl bostadsköpare/säljare, bostadsintresserade samt mäklare. Uppdragets målsättning var för det första att aktivera marknadsställningen: Hemnet är bostadsmarknaden. För det andra att inspirera fler till att bli bostadsintresserade – Hemnet ville vara en del i förverkligandet av bostadsdrömmen.

Uppdrag

Vi valde bort traditionella reklamkanaler och la alla resurser på att skapa en realityserie – Dröm dig Hem – om människorna som köper eller säljer sina hem, och om mäklarna som förmedlar affären. Vi tog vår utgångspunkt i att en bostadsaffär är ett av största besluten i en människas liv. Berättelsen om våra hem är således även berättelsen om våra liv. Serien fokuserade mer på de mänskliga aspekterna av affären än det praktiska. Drömmarna som uppfylldes eller ibland gick i kras.

Vi producerade 80 avsnitt om vardera fem minuter där varje avsnitt innehöll en avslutad berättelse om ett hem som köpts eller sålts och mäklarens arbete. Programmet presenterades som ett samarbete med Hemnet men var en helt redaktionell produkt som kunde spridas organiskt och ses där tittarna fanns, på telefonen, datorn eller paddan. Vi publicerade fem nya avsnitt i veckan på Hemnets egen plattform, den egna youtubekanalen – Dröm dig Hem – och på flera dagstidningars plattformar.

Resultat

En del av deltagarna var influencers /kändisar och genom bearbetning av olika tidningar generades över 100 artiklar om serien.

Totalt konstaterades 6,5 miljoner startade strömmar.

TV4 gruppen köpte sedan programmet som klipptes om till 8 halvtimmar och sågs av 1. 5 miljoner människor.

Ur Nepas utvärdering: ”Trots den försiktiga brandingen förknippade 25% av folket Dröm Dig Hem till Hemnet. Programmet ökade människors bostadsintresse och förbättrade deras inställning till Hemnet”